PASTILA PENTRU SUFLET

0
127

Gândul zilei

„Întreagă ființă, cu toate simțurile, cu mintea și trupul, trebuie să fie implicată în închinarea adevărată!” – Jerry Kerns

Știai că?

Aleluiarion se numesc stihurile din psalmi care sunt prevăzute a se cânta după citirea pericopelor din Apostol. Odinioară, psalmii se cântau în întregime şi erau însoţiţi de refrenul „Aleluia“ care înseamnă: „Lăudaţi pe Domnul!“, refren cântat de popor după fiecare stih sau verset al psalmului, în cântările sinagogice. Din aceşti psalmi s-au păstrat azi doar un stih sau două. Când aceste stihuri preced pericopa din Apostol, poartă numele de prochimen (adică aşezat înainte); aceste stihuri rămase din psalmii aleluiatici (psalmi care se cântau în întregime şi erau urmaţi de Aleluia şi rânduite a se cânta după Apostol), se numesc aleluiarion. De fapt aceste stihuri, deşi sunt scrise în Apostol, nici nu se mai pun după citirea Apostolului şi în locul lor se cântă doar aleluia (de 3 ori).

Pilda zilei

În lume, dar nu ai ei

Un creştin spunea unui prieten că el nu înţelege vorbele Mântuitorului: „Voi să fiţi din lume, dar să nu fiţi ai lumii”. Atunci, prietenul său, care era un om mai zidit în învăţătura Domnului, i-a răspuns:

– Cu oamenii în lume se petrece întocmai ca peştii în mare. Cu toate că apa mării e sărată, peştii nu sunt săraţi ca ea. Aşa şi cu oamenii, ei pot să trăiască în lume, fără să ia ce este mai rău din ea, adică păcatele ei.

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.