ELEVII ROMÂNI OBTIN MEDALII DE ARGINT ȘI BRONZ LA OLIMPIADA BALCANICĂ DE INFORMATICĂ

0
9

Elevii români au obținut trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică.

Echipa României se întoarce de la ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată în perioada 20 – 26 septembrie la Ohrid, Macedonia de Nord, cu premii importante. Lotul național a obținut medalii prin toți reprezentanții, ajungând pe podiumul competiției, care a presupus participarea a 65 de elevi din 15 țări, informează, miercuri, Ministerul Educației.

Cele trei medalii de argint au fost obținute de: Andrei Boacă – Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Rareș-Andrei Neculau – Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați și de Alexandru Gheorghieș – Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. Totodată, Cristian Luchian de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț a câștigat medalie de bronz.

Echipa României a fost însoțită în Macedonia de prof. Adrian Panaete de la Colegiul Național „A.T.Laurian” Botoșani, vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică și membru al Comitetului Internațional al Olimpiadei Balcanice de Informatică, și de Liviu-Mihai Silion, student la Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, membru SEPI.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.