KLAUS IOHANNIS AR PUTEA SĂ CANDIDEZE LA SENAT FĂRĂ SĂ SE MODIFICE LEGEA!

0
10

Klaus Iohannis ar putea să candideze la Senat fără să se modifice legea. Surse liberale susțin că amendamentul Iohannis – senator a fost retras de la vot și se așteaptă avizul decisiv de la BEC în acest caz.

Vorbim, pe de o parte, de scenariul în care cei de la Bireul Electoral Central ar spune că este în regulă ca președintele să candideze ca independent, fără să își dea demisia și fără să fie modificată legea, caz în care Klaus Iohannis va fi pus pe lista de candidați pentru alegerile parlamentare.

Un al doilea scenariu în care Bireul Electoral ar spune că nu s-ar putea face acest lucru, caz în care lucrurile s-ar complica și cel de-al treilea și cel mai plauzibil scenariu, cel în care cei de la Bireul Electoral ar spune că nu ține de competența lor să se pronunțe pe această speță și, spun anumite surse, liberalii ar merge totuși înainte cu această candidatură. În oricare dintre aceste scenarii se renunță la proiectul de schimbare a legii.

Asta pentru că nu au reușit să obțină susținerea social-democrațiilor, care au anunțat după ședința de ieri că nu vor vota proiectul. 

Membrii PSD au hotărât că nu vor vota legea care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze pentru un loc în Parlament fără să renunțe la mandatul de președinte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.