ROBERT SIGARTĂU, ATAC LA PSD: ”GUVERNUL LUI CIOLACU A RATAT O MEGA INVESTIȚIE DE 1,4 MILIARDE DE EURO ÎN ROMÂNIA”

0
10

Deputatul liberal Robert Sighiartău îl acuză pe Marcel Ciolacu de conduită politică greșit, dar mai ales de ratarea unor investiții de miliarde de euro care puteau scoate România din actuala situație economică.

„1,4 miliarde de euro a pierdut Guvernul Ciolacu. Investiții care aduceau locuri de muncă și viață mai bună pt oamenii de acolo.
Ciolacu aduce ghinion României și economiei românești. Inflație mare, prețuri mari, taxe în plus pentru oamenii harnici dar pomeni și bani pentru camarila de partid. PSD nu s-a schimbat cu nimic. Spun asta de 2 ani de zile. PSD vrea toată puterea !”, a scris Sighiartău. 
 
 

Într-o perioadă în care investițiile sunt esențiale pentru România, orice firmă care vrea să construiască ceva în țară ar trebui sprijinită. Însă sunt situații în care investitorul, din diverse motive, alege  alte locuri din Europa. O astfel de situație s-a întâmplat și la Galați.

 
 

România a pierdut investiția-gigant preconizată la Galați de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), un plan de afaceri în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici de baterii electrice pentru industria auto. Aceștia anunță că au decis să-și încheie colaborarea la proiect în România și se angajează în discuții cu alte două țări pentru a determina locația optimă.

Investiția ar fi generat mii de locuri de muncă.

Ce spune  compania

 
 

„Compania se angajează în discuții cu două țări pentru a determina locația optimă Avesta Holding, lider în soluții inovatoare pentru baterii și energie, este încântată să-și anunțe planurile de a înființa o nouă fabrică dedicată producției de celule avansate de baterii cu fosfat de litiu și fier (LFP). Această instalație de ultimă generație va începe cu o capacitate impresionantă de 5 gigawați oră (GWh) anual, sprijinind exclusiv Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), BE-Volt și alți parteneri strategici. Pe măsură ce instalația se extinde, se estimează că va atinge o capacitate de 20 GWh, poziționând ABEE în fruntea revoluției europene a bateriilor.

Noua gigafabrică este o mișcare strategică a Avesta Holding pentru a răspunde cererii tot mai mari de soluții de stocare a energiei fiabile și durabile, atât în ​​aplicațiile auto, cât și în energia regenerabilă. Având în vedere că bateriile LFP câștigă popularitate pentru siguranța, durata de viață lungă și rentabilitatea, această nouă gigafabrică va juca un rol crucial în promovarea tehnologiilor de energie curată.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.