FILIPINE: FURTUNA TRAMI A OMORÂT CEL PUȚIN 26 DE OAMENI. PESTE 160.000 DE PERSOANE ȘI-AU PĂRĂSIT LOCUINȚELE

0
10

Furtuna tropicală Trami a omorât cel puţin 26 de oameni şi a obligat peste 160.000 de persoane să îşi părăsească locuinţele în Filipine și să se adăpostească în centre de evacuare.

Trami, cunoscută local drept furtuna tropicală „Kristine”, a adus ploi torenţiale pe insula principală Luzon, provocând inundaţii şi alunecări de teren extinse.

Conform oficialilor, cele mai multe dintre decesele provocate de furtună în ultimele zile au fost cauzate de înec şi de alunecări de teren în regiunea centrală Bicol, inclusiv în oraşul Naga, unde 14 persoane au fost raportate decedate joi.

Furtuna tropicală a atins uscatul în oraşul Divilacan din provincia Isabela. Şeful echipei locale de gestionare a dezastrelor, Ezikiel Chavez, a declarat că nu au fost raportate victime, potrivit Agerpres.

Guvernul din Filipine a ordonat închiderea şcolilor şi sediilor comerciale aflate în calea furtunii, în aşteptarea ploilor abundente şi a inundaţiilor.

Peste 160.000 de persoane, în centre de evacuare

Biroul de Apărare Civilă a transmis că peste 163.000 de persoane s-au adăpostit în centre de evacuare, majoritatea în Bicol, în contextul în care rezidenţii şi-au părăsit casele din cauza apelor care au ajuns până la acoperişurile locuinţelor de tip bungalow.

Filipine înregistrează în mod obişnuit o medie de 20 de furtuni tropicale pe an, care adesea provoacă ploi abundente, vânturi puternice şi alunecări de teren mortale.

Însoţită de vânturi maxime susţinute de 95 km/h, furtuna se deplasa spre vest, traversând regiunea muntoasă nordică Cordillera în direcţia Mării Chinei de Sud, a declarat agenţia naţională de meteorologie în buletinul său meteo de la ora 11:00 (03:00 GMT).

Agenţia a avertizat cu privire la producerea de ploi torenţiale, inundaţii, alunecări de teren şi valuri de furtună în unele provincii nordice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.