Când vor crește alocațiile în România? Răspunsul lui Ludovic Orban

0
462

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că alocațiile vor crește etapizat, iar majorarea cu 20% va avea loc în 2022.

„Ne menținem decizia de a majora alocațiile etapizat. Acea creștere de 20% se va face din 2022. Ținând cont că PSD o să atace la CCR, cel mai probabil o să fie un OUG pe care o pregătește Guvernul. O facem etapizat și în funcție de resursele bugetare pe care le avem”, a spus Ludovic Orban.00:0025:57

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a subliniat că majoritatea parlamentară are obligaţia să susţină poziţia Guvernului.

„În privinţa alocaţiilor, proiectul pe care îl vom adopta în Guvern va fi prezentat. Aici am un mare semn de întrebare, şi anume de ce majoritatea parlamentară nu s-a sincronizat cu poziţia Guvernului? Şi lucrul acesta ar trebui să ne dea de gândit. Sper să nu existe o cheie de campanie internă inclusiv în subiectul legat de alocaţii. Majoritatea parlamentară are obligaţia să susţină poziţia Guvernului, bugetul adoptat de Guvern şi asumat de Guvern pentru a duce la bun sfârşit reformele”, a spus Turcan.

Ea a arătat că va vorbi despre modul în care vor creşte alocaţiile atunci când actul normativ va fi adoptat de Executiv.

„Despre lucrul acesta o să vă pot lămuri atunci când va fi adoptat actul normativ în Guvern. Până atunci nu discut despre el şi singurul mesaj pe care vreau să-l dau în legătură cu alocaţiile este exact acesta: de ce majoritatea parlamentară nu a susţinut poziţia Guvernului?”, a mai spus Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.