Din cauza producției mașinilor electrice, jumătate de milion de locuri de muncă sunt în pericol

0
339

Actuala politică de electrificare forțată pe piață a automobilului ar putea distruge până în 2040 până la jumătate de milion de locuri de muncă în UE, potrivit unui studiu publicat luni de Asociația Europeană a Furnizorilor de Automobile (CLEPA), citat de AFP.

Sigrid de Vries secreta generala a CLEPA, solicită ca acest impact social să fie luat în considerare în politicile publice viitoare. 

Electrificarea ar putea permite, de asemenea, noi recrutări, în special în software, fabricarea și asamblarea celulelor bateriei, ceea ce ar reduce pierderea netă de locuri de muncă la 275.000, se arata in studiu. 

Comisia Europeană a propus în iulie un proiect de lege care intenționează să reducă la zero emisiile de CO2 de la mașinile noi din UE din anul 2035. Acest lucru ar opri vânzările de vehicule pe benzină și diesel, în favoarea motoarelor 100% electrice.

La productia de masini electrice nu este nevoie de o mana de lucru mare, asa cum se intampla in cazul automobilelor diesel si benzina. Tocmai din acest motiv Comisia Europeana este ingrjorata de viitorul fortei de munca. 

De exemplu, ieri, Asociația Producătorilor Europeni de Echipamente a reunit 3.000 de companii pentru care lucreaza 5 milioane de oameni.

Ei se asigură că pot astfel concilia păstrarea ocupării forței de muncă și reducerea emisiilor de CO2, necesare luptei împotriva schimbărilor climatice.

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.