Vești bune pentru șoferi! O aplicație îi va ajuta să își găsească loc de parcare

0
90

O aplicaţie îi va ajuta pe şoferi să-şi găsească loc de parcare mai ales în zonele aglomerate, dar şi să poată achita taxa de parcare.

Este vorba despre şoferii arădeni care vor beneficia de o aplicaţie mobilă, pusă la dispoziţie de primărie, cu ajutorul căreia vor putea găsi uşor care sunt locurile de parcare libere din zona cea mai aglomerată a oraşului.

Sistemul urmează să fie achiziţionat în cadrul unui proiect mai amplu de gestionare inteligentă a parcărilor, cu o finanţare totală de aproximativ 3,7 milioane de lei.

Proiectul va fi finanţat prin PNRR şi fonduri locale, iar aplicaţia mobilă care va fi realizată este doar o mică parte din achiziţia estimată la 3,7 milioane de lei, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

Licitaţia pentru proiectarea şi instalarea sistemului a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar data-limită pentru depunerea ofertelor este 6 octombrie.

Aplicaţia va funcţiona pe bază de senzori şi va arăta numărul de locuri de parcare disponibile şi locul lor

„În zona centrală a oraşului, cea mai aglomerată şi în care se găsesc cel mai greu locuri de parcare libere, vor fi instalaţi senzori care vor trimite aplicaţiei informaţii cu privire la numărul de locuri disponibile şi unde se află acestea.

Astfel, şoferii vor putea şti exact unde să caute loc de parcare, fără a fi nevoiţi să facă mai ture cu maşina în speranţa că vor găsi loc.

Senzorii vor fi instalaţi atât pe parcările laterale de pe Bulevardul Revoluţiei, între Catedrala Ortodoxă şi Teatrul Clasic, cât şi în parcările mediane dintre liniile de tramvai”, a declarat Ralu Cotrău, potrivit agerpres.ro.

Aplicaţia le va oferi şoferilor inclusiv posibilitatea de a achita taxa de parcare.

În timp ce senzorii de parcare care vor transmite informaţii aplicaţiei vor fi instalaţi doar în centrul oraşului, celelalte echipamente vizează toate parcările cu plată, inclusiv cele rezidenţiale.

Acestea vor fi supravegheate video în permanenţă, iar parcările de tip FastPark vor avea sisteme de acces şi control.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.