Ludovic Orban aruncă bombă, în exclusivitate la Realitatea. Nu exclude o candidatură la președinție. Cum s-a leapădă de Florin Cîțu?

0
75

Dezvăluiri incendiare făcute de Ludovic Orban la Realitatea PLUS. Fostul premier a anunțat în exclusivitate la emisiunea Culisele Puterii Plus UNU cu Nicoleta Cone și Miron Mitrea că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Cât despre pierderea puterii fostul șef al PNL susține că a fost trădat de Florin Cîțu. 

Invitat la Realitatea Plus, fostul lider al PNL a făcut și o analiză a șanselor pe care le-ar avea alți potențiali candidați. 

„Coduța Kovesi este primul șef al parchetului european. mandatul se termină în 2026. nu te joci cu funcțiile astea. (…). Din punctul meu de vedere nu o recomandă nimic pentru asta (n.r. pe Kovesi pentru funcția de președinte)”, a afirmat Orban.

Fostul președinte al PNL susține că nu el l-a adus pe Florin Cîțu în politică și dă vina pe Alina Gorghiu, al cărei soț, Lucian Isar, e prieten bun cu Cîțu. 

„N-aveam nimic de împărțit, Iohannis a obținut tot ce și-ar fi dorit un om politic, eu nu voiam să îi iau scaunul de președinte. Nu eu l-am crescut pe Câțu, el a ajuns pentru că era prieten cu un economist apropiat de doamna Gorghiu. (…) Ea a impus candidatura lui Câțu la Senat. (…) Eu l-am desemnat ca ministru de finanțe (…) pentru că mai mulți economiști ai PNL au refuzat această funcție în 2019,” a mai afirmat Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.