MAE rus denunţă „un act barbar de terorism” la care Occidentul este complice, după bombardamentul din Doneţk

0
71

Războiul din Ucraina a intrat în ziua cu numărul 698. Bombardamente masive au avut loc în ultimele 24 de ore în regiunea Donețk. Ca urmare a acestor atacuri, 27 de persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite, relatează Nexta, pe rețeaua X (fostă Twitter). MAE de la Kremlin face acuzații dure la adresa Occidentului după bombardamentele atribuite Ucrainei.

UPDATE 8:50 – Pierdere uriașă a armatei ruse pe frontul din Ucraina. Unul dintre cei mai feroce comandanți, răpus în atacul de la Avdeiivka

Batalionul paramilitar „Piatnașka” a rămas fără comandant adjunct. Vladimir Kharabua, supranumit „Mikich”, a murit în timpul atacului asupra localității Avdeiivka, lichidat ieri, 21 ianuarie, de armata ucraineană. Vorbim despre unul dintre cei mai feroce comandanți ruși de pe frontul din Ucraina, care lupta în Donbas încă din 2014. Informația a venit chiar din rândul armatei ruse, pe rețelele de socializare.

UPDATE 8:30 Șeful spionajului ucrainean îl „reînvie” pe Prigojin

Informaţiile despre dizolvarea Grupului Wagner nu sunt adevărate, iar declaraţia despre moartea liderului grupului, Evgheni Prigojin, nu poate fi verificată, a declarat şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov, pentru Financial Times, după cum a relatat UNIAN.

UPDATE 6:12 – Fostul deputat rus care conduce armata de luptători anti-Putin: Îl vom alunga de la Kremlin

În calitate de lider al rezistenței armate rusești și de dușman înverșunat al liderului de la Kremlinului, Ilia Ponomarev are mai multe motive să se uite peste umăr, relatează Ziare.com.

Rebelul rus, în vârstă de 48 de ani, și-a câștigat locul pe lista dușmanilor de moarte ai lui Vladimir Putin după ce a declarat război regimului despotului – și a povestit publicației The Sun cum intenționează să îl facă praf într-o revoluție nemaiîntâlnită de 100 de ani.

De-a lungul anilor, bărbatul de 48 de ani a fost martor cum zeci de prieteni și colegi de-ai săi au fost uciși sau întemnițați de regimul nemilos al lui Putin.

Dar principalul adversar al Kremlinului are acum o țintă suplimentară pe spate.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, politicianul rus în exil plănuiește o bătălie majoră împotriva lui Putin – una în care speră că va vedea armatele sale de voluntari mărșăluind spre Moscova.

El a spus pentru The Sun că lumea trebuie să se creadă că Putin va fi răsturnat. „Este doar o chestiune de când!”.

Deși speră că nu va trebui să fie un act sângeros, el a prezis că amploarea unui astfel de eveniment ar putea oglindi Revoluția Rusă din 1917, care a adus în mod violent sfârșitul secolelor de monarhie.

Ponomarev a fost membru al Dumei de Stat a Rusiei din 2007 până în 2016.

Cu toate acestea, după ce a fost singurul parlamentar din 445 care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014, a fost exilat „la ordinul personal al lui Putin”.

UPDATE 5:10 – MAE rus denunţă „un act barbar de terorism” la care Occidentul este complice, după bombardamentul din Doneţk atribuit Ucrainei

Rusia a calificat bombardamentul de duminică asupra unei pieţe de la periferia oraşului Doneţk drept un „act barbar de terorism” şi a acuzat Ucraina că a efectuat atacul cu „utilizarea de arme furnizate de Occident”, pe care Moscova îl consideră complice, potrivit unui comunicat emis de Ministerul rus de Externe.

 „Regimul neo-nazist de la Kiev, susţinut de Statele Unite ale Americii şi de sateliţii săi, a comis din nou un act de terorism barbar împotriva populaţiei civile din Rusia”, declară Ministerul rus de Externe.

„Partea rusă condamnă categoric acest atac perfid împotriva populaţiei civile”, menţionează comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.