PASTILA PENTRU SUFLET

0
54

Pilda zilei

Cum să ne rugăm

Un călugăr a plantat un măslin și a început să se roage: „Doamne, trimite niște ploaie pentru copacul meu”. Și Domnul a trimis ploaie. Copacul era gata să moară de la atâta ploaie, iar călugărul s-a rugat: „Și acum, Doamne, îți cer să trimiți mult soare pentru pomul meu”. Și Domnul a oprit ploaia și a trimis soarele. Copacul a crescut…

Călugărul a continuat să se roage: „Doamne, trimite un mic ger pentru a întări rădăcinile și ramurile pomului!” Si Domnul a trimis gerul si înghețul, iar copacul a murit.
Călugărul era atunci foarte supărat. S-a dus la un alt prieten de-al său, tot călugăr, pentru a-i spune tot ce s-a întâmplat și pentru a-i împărtăși durerea sa.
„Vezi, zise celălalt călugăr, am și eu un măslin. Arborele meu a crescut bine, dar eu m-am rugat într-un mod diferit. I-am spus lui Dumnezeu că El este Creatorul acestui copac și știe cel mai bine de ce are nevoie și este necesar pentru el. I-am spus să facă după Voia și Știința Sa, să crească frumos și să fie bine pentru copăcel. Am cerut doar atât lui Dumnezeu: să aibă grijă de el, cum crede El de cuviință! Și iată că El a făcut și face asta!”.

––

Acest lucru este valabil și pentru noi. De multe ori cerem de la Dumnezeu multe și mărunte, sau cerem ceva anume insistent, cerem ce credem noi că avem nevoie și ne e folositor. Dar Dumnezeu știe cel mai bine, mult mai bine ca noi de ce avem noi cu adevărat nevoie. Noi Îi cerem să ne scape de anumite boli sau primejdii, dar, poate că tocmai acelea ne sunt nouă cel mai bun leac pentru smerire, curățire sau răbdare, deci ne sunt  de mult folos pentru mântuire, însă noi nu știm și cerem cu tot dinadinsul să fie luate de la noi. Aveți încredere totală în Bunul Dumnezeu și în Pronia Lui cea Desăvârșită cu lumea întreagă, cu toată Creația Sa și cu noi, cu toți și fiecare în parte!

Cea mai curată, sfântă și bineplăcută rugăciune adusă lui Dumnezeu în orice împrejurare este aceasta: „În tot și în toate Doamne, fie numai după sfântă voia Ta! Amin!

Sursa: Realitatea Spirituala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.