Nou maxim istoric pentru aur. La cât a ajuns cotația

0
51

Preţul aurului a atins joi un nou record de peste 2.300 de dolari uncia, după ce oficialii Rezervei Federale americane au confirmat aşteptările că dobânzile vor fi reduse în acest an, la care se adaugă cererea crescută de aur din partea băncilor centrale.

Pe piaţa spot, uncia de aur era cotată în jurul orei 3:43 GMT la 2.299,28 dolari, după ce anterior a atins valoarea record de 2.304,96 dolari, transmite Bloomberg potrivit Agerpres. Metalul galben a atins valori record în fiecare dintre ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare.

Cel mai recent avans a venit după declaraţiile făcute miercuri de preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit cărora cel mai probabil va deveni adecvat să fie redus costurile cu împrumuturile „la un anumit moment în cursul acestui an”.

În paralel, cele mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului arată că băncile centrale au continuat să îşi majoreze rezervele de aur în luna februarie, ceea ce înseamnă a noua lună consecutivă de acumulare de aur. Banca centrală din China a dominat achiziţiile de aur, însă şi băncile centrale din India şi Kazahstan au achiziţionat şi ele cantităţi semnificative.

Cu toate acestea, avansul aurului i-a luat prin surprindere pe unii observatori, în special având în vedere că dobânzile din SUA rămân la un nivel ridicat, o situaţie care în mod normal nu este în avantajul aurului.

„Cred că dacă vom continua să vedem o evoluţie de acest tip, trebuie să existe o corecţie. Nu pare să existe un motiv fundamental care să explice această mişcare”, spune Kyle Rodda, analist la Capital.Com Inc.

Investitorii aşteaptă acum datele privind locurile de muncă create în luna martie în SUA, ce urmează a fi publicate vineri, pentru a obţine noi indicii referitoare la starea de sănătate a economiei americane şi direcţia probabilă a politicii monetare. Majoritatea analiştilor intervievaţi de Bloomberg mizează pe faptul că economia americană a creat luna trecută un număr solid de noi locuri de muncă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.