Economistul Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei, a murit

0
43

Economistul Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, a pierit în urma unei lungi suferinţe. Șerbănescu avea 81 de ani.

“Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina.
 
„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie.
Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin.
 
Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”, a scris, pe Facebook, jurnalistul Ovidiu Zara.

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie, încă  din 1976.  Lucrarea sa „Corporațiile transnaționale“ a rămas singura perspectivă, pe aceeași  temă, până în 1989, în literatura românească de specialitate.

Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Columbia University), “România, o colonie la periferia Europei“, 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România,“ in 2018.

A fost profesor de economie la Școala Superioară de Jurnalistică, pregătind mulți jurnaliști și analiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.