PSG a învins-o pe FC Barcelona cu 4-1 şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

0
70

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală.

După ce a câştigat pe Parc des Princes cu 3-2, FC Barcelona a plătit preţul faptului că a rămas în zece jucători după o jumătate de oră de joc.

Raphinha (12) a deschis scorul pentru catalani, dar PSG a înscris de patru ori până la final, prin Ousmane Dembele (40), Vitinha (54) şi Kylian Mbappe (61 – penalty, 89).

Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs, care a avut parte de un meci dificil, tensionat, cu multe proteste la deciziile sale de ambele părţi.

Parizienii au început ofensiv meciul, dar Barca a înscris la prima sa acţiune de poartă, prin Raphinha (12), cu un şut la colţul scurt. Lewandowski a fost aproape de majorarea diferenţei (20), dar torpila expediată de atacantul polonez a trecut puţin peste poartă.

Oaspeţii au avut prima ocazie clară prin Mbappe (28), dar ter Stegen a fost providenţial.

Un minut mai târziu, fundaşul uruguayan Ronald Araujo l-a scăpat din marcaj pe Barcola, după care l-a agăţat în marginea careului, fiind eliminat corect de Kovacs. Din lovitura liberă care a urmat, Dembele a trimis pe lângă vinclu (32).

PSG a reuşit egalarea în finalul primei reprize (40), când Ousmane Dembele, fostul atacant al Barcelonei, a reluat sub transversală mingea centrată de penetrantul Barcola.

FC Barcelona, în zece oameni, a fost victimă sigură, portarul ter Stegen neputând face altceva decât să limiteze proporţiile scorului. El s-a opus golului la reluarea din cădere a lui Barcola (49), apoi Fabian Ruiz (52) a reluat pe lângă poartă din unghi.

În min. 54, Hakimi l-a angajat pe Vitinha, care a marcat cu un şut din marginea careului.

Imediat, FC Barcelona a avut şansa de a reveni în meci, însă mingea expediată de Gundogan (56) a lovit bara.

Lucrurile au mers din rău în mai rău pentru catalani, antrenorul Xavi fiind eliminat şi el (56), pentru proteste şi pentru că a şutat într-un obiect aflat în faţa băncii tehnice.

Joao Cancelo a comis penalty, cu un atac imprudent la Dembele, într-o situaţie care nu impunea aşa ceva. Mbappe a transformat fără probleme (61) şi PSG a trecut în avantaj la general.

Barca a mai avut o zvâcnire, în min. 73, când Donnarumma a respins şutul lui Lewandowski, iar apoi Marquinhos l-a blocat pe Ferran Torres.

Echipa antrenată de Luis Enrique (fost tehnician al catalanilor) a mai înscris o dată, la capătul unui contraatac supranumeric, prin Mbappe (89), după ce ter Stegen respinsese şuturile lui Mbappe şi Asensio.

Parizienii, care nu mai atinseseră semifinalele din 2021, vor juca în penultimul act contra Borussiei Dortmund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.