PROGNOZA METEO 26 IULIE. VREME INSTABILĂ ÎN APROAPE TOATĂ ȚARA

0
51

Astăzi, vremea va fi în general instabilă în jumătatea de est a țării unde, cu precădere după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice. 

Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…30 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în estul, sud-estul și sud-vestul teritoriului, pe crestele Carpaților Meridionali și pe areale mai mici în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, ușor mai ridicate în vestul și sudul Olteniei.

În București, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

 
 

La munte, vremea va fi în general instabilă în Carpații Orientali, local în cei Meridionali și izolat în rest. Cu precădere după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri se vor semnala descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent.

La mare, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, cu precădere ziua și în prima parte a nopții, când trecător vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua și spre sfârșitul intervalului, dar și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 29 de grade, iar cele minime vor fi de 19…20 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade. 

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.