TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE SCHIMBAREA BULETINULUI

0
51

Când vine vorba de schimbarea cărții de identitate, există o serie de documente pe care trebuie să le pregătești în avans. În general, pentru a solicita un nou buletin, trebuie să completezi o cerere tip care poate fi obținută de la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor sau descărcată online. În plus, trebuie să ai la dispoziție cartea de identitate veche, dacă aceasta mai este valabilă, și un document justificativ care atestă motivul schimbării, cum ar fi un certificat de căsătorie, deces sau divorț, sau o hotărâre judecătorească. Dacă adresa de domiciliu s-a schimbat, vei avea nevoie și de un act de proprietate sau un contract de închiriere, pentru a dovedi noul domiciliu.

Pentru minorii sub 14 ani, procedura este similară, dar părinții sau tutorele legal trebuie să fie prezenți și să aducă certificatul de naștere al copilului, în original și copie, împreună cu documentele de identitate ale acestora. În cazul în care unul dintre părinți nu poate fi prezent, este necesar un consimțământ scris din partea acestuia, autentificat la notar.

După ce ai adunat toate documentele necesare, trebuie să te prezinți la biroul de evidență a populației din localitatea de domiciliu pentru a depune cererea. După depunerea cererii, procesul de eliberare a noii cărți de identitate poate dura câteva zile lucrătoare, iar în unele cazuri, dacă există probleme cu documentația, chiar mai mult.

Schimbarea cărții de identitate poate deveni necesară în mai multe situații, cum ar fi pierderea, furtul sau deteriorarea acesteia, dar și în cazul schimbării numelui sau a adresei de domiciliu. Este important să te asiguri că buletinul tău este mereu actualizat, pentru a evita eventualele neplăceri legate de identificarea ta oficială în diverse situații.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.