AUR PROPUNE MODIFICAREA LEGII PENSIILOR ÎN FAVOAREA TUTUROR PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI 

0
39

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că va depune un proiect legislativ pentru modificarea noii legi a pensiilor, în favoarea persoanelor cu dizabilități. Inițiativa vine ca urmare a discuțiilor dintre George Simion, președintele AUR, și Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilității din România.

În cadrul întâlnirii, Simion a criticat dur Guvernul pentru modul în care tratează persoanele cu dizabilități, în ciuda eforturilor de conștientizare și a fondurilor alocate. El a promis sprijinul partidului pentru găsirea de soluții în favoarea acestei categorii vulnerabile.

La rândul său, Daniela Tontsch a subliniat dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în accesarea locurilor de muncă și discriminarea la care sunt supuse. Ea a atras atenția și asupra inechităților generate de noua lege a pensiilor, care operează distincții între diferite categorii de persoane cu dizabilități.

Proiectul de lege propus de AUR vizează modificarea articolului 53 din Legea pensiilor, în sensul ca toate persoanele cu handicap grav, nu doar cele cu deficiențe de vedere, să poată ieși la pensie la cerere, indiferent de vârstă, dacă au un stagiu de cotizare de cel puțin o treime din stagiul complet. 

Inițiativa legislativă urmează să fie depusă în zilele următoare și este menită să elimine discriminările dintre diferite categorii de persoane cu dizabilități.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.