Traian Băsescu: ”Deschiderea şcolilor va duce la un nou val de îmbolnăviri. Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe”

0
258

Fostul preşedintele Traian Băsescu a analizat, duminică, în direct la România TV, măsurile aplicate de guvernanţi pentru a limita epidemia de COVID-19 din România, precum şi controversele privind vaccinarea şi numărul de persoane vaccinate.

Traian Băsescu a declarat în emisiunea „România de poveste” de la România TV că deschiderea şcolilor ar putea duce la o nouă creştere a numărului de infecţii. Cu acest prilej, fostul preşedinte nu a ezitat să critice Guvernul Cîţu pe motiv că face acelaşi greşeli ca în luna februarie.

„Poţi să dai o definiţie a prostului. Prostul e acela care face acelaşi lucru în aceleași condiţii şi aşteaptă un rezultat diferit.

În septembrie anul trecut, am deschis şcolile. Rezultatul a fost o explozie a pandemiei, cu cel mai mare număr de decese şi îmbolnăviri. N-am învăţat din acea întâmplat şi pe 8 februarie 2021 am deschis din nou. Rezultatul a fost un nou val de îmbolnăviri şi foarte multe decese.

Suntem acum într-una dintre consecinţele deschiderii şcolilor şi a relaxării care a apărut în februarie. Acum ne pregătim să facem noi nou aceeaşi eroare: să deschidem şcolile pe data de 4 sau 5 şi să vedem ce s-o întâmpla”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat”

„Putem anticipa pe de acum ce se va întâmpla, în condiţiile în care avem corpul didactic şi personalul auxiliar nevaccinat, în condiţiile în care ministrul Cîmpeanu pentru perioada februarie-martie a pus tot în cârca lui Voiculescu. Acum a avut timp să pregătească şcolile, să convingă personalul din învăţământ să se vaccineze.

Mai mult, a spus că nu a avut cadre medicale să facă teste copiilor. Ori, copiii ar trebui să facă măcar un test rapid pe săptămână. Ministrul Cîmpeanu a avut la dispoziţie o lună să pregătească şcolile pentru acest lucru, să nu mai rămâne cu testele neutilizate – un milion şi ceva de teste, dar o ţinem una şi bune cu deschidem şcolile”, a afirmat Traian Băsescu.

Europarlamentarul a avertizat că România „n-a crescut spectaculos numărul de cadre didactice vaccinate”

„Nu avem asigurată testarea copiilor măcar o dată pe săptămână, dar deschidem şcolile, ceea ce înseamnă că odată cu relaxarea care este firească de Paşte, mai deschidem şi şcolile şi vom avea din nou un val al pandemiei.

Cel mai grav lucru este că vom avea decese mai multe. Abia am intrat pe o pantă descrescător. Am avut şansa uriaşă că de trei săptămâni copiii nu merg la şcoală, ceea ce a generat o scădere consistentă a îmbolnăvirilor şi iată că se micşorează presiunea şi pe ATI”, a precizat fostul preşedinte.

Băsescu: „Ar trebui să nu ne grăbim cu deschiderea şcolilor”

„Ar trebui să nu ne grăbim cu deschiderea şcolilor până când sistemul de învăţământ nu e pregătit să prevină prin vaccinarea tuturor cadrelor didactice şi a personalului auxiliar şi să fie gata să facă teste rapide pentru copii”, a menţionat Băsescu.

Băsescu a ţinut să precizeze că redeschiderea şcolilor în februarie a fost realizată pe criterii politice, ceea ce ne-a adus aceste val „extrem de agresiv de îmbolnăviri şi decese”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.