Turcia va intra în lockdown complet timp de 17 zile

0
374

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat luni un lockdown complet din 29 aprilie până în 17 mai pentru a combate un al treilea val de infecții cu coronavirus.

Națiunea de 84 de milioane a înregistrat o creștere zilnică a numărului de morți Covid-19 la aproximativ 350 – mai mare decât în ​​timpul a două creșteri anterioare anul trecut.

37.312 noi infecții ale Turciei raportate luni au fost cele mai mari din Europa, dar au scăzut de la vârful de aproape 60.000 raportate la începutul acestei luni.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puțin de 5.000 pe zi”, a spus Erdogan într-o declarație.

El a spus că Turcia va intra „într-un lockdown complet” care impune oamenilor să rămână în interior și vor fi închise toate afacerile neesențiale. Călătoriile între regiuni vor fi restricționate, iar supermarketurile vor fi închise și duminica pentru prima dată.

Măsurile par a fi concepute pentru a evita o altă creștere în timpul adunărilor și sărbătorilor tradiționale de familie care au loc la sfârșitul lunii sfinte a Ramadanului la mijlocul lunii mai.

Noile restricții vin în contextul în care Turcia se încadrează considerabil în urma programului de vaccinare planificat după un început rapid la jumătatea lunii ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.