La Brașov începe campania „Liber la vaccinare, liber la viață!” Unde vă puteți vaccina FĂRĂ PROGRAMARE?

Primăria Brașov a lansat campania  ,,Liber la vaccinare, liber la viață!”, o campanie care îi invită pe brașoveni să se vaccineze, pentru a ne putea întoarce cu toții la viața normală de dinainte de pandemie.

,,Liber la cultură!”, ,,Liber la concerte!” sau ,,Liber în biserici!” sunt doar câteva dintre cele 10 evenimente dedicate atât celor care lucrează în domenii cheie pentru viața noastră cotidiană, cât și publicului larg care își dorește să aibă din nou acces la spectacole, la ceremonii religioase, în tribunele evenimentelor sportive, la restaurante sau piscine. Vaccinarea în cadrul acestor evenimente, care se vor desfășura săptămânal, pe parcursul a două luni, este fără programare și accesibilă tuturor .

 „În această perioadă, Brașovul va organiza un maraton de evenimente de vaccinare, tocmai pentru că ne dorim libertatea de a ne întoarce la viețile noastre de dinainte și pentru că ne dorim, în această comunitate mare care este municipiul Brașov, să interacționăm cu lucrurile de care ne este dor: cultura, ne e dor să participăm la competițiile sportive, ne e dor de concerte, ne e dor de restaurante. Tocmai de aceea, campania «Liber la vaccinare, liber la viață!» își propune să ne aducă aproape de aceste activități de care ne este dor și să ne aducă aminte că ne putem întoarce la ele doar vaccinându-ne într-un ritm susținut și făcând asta cât mai mulți dintre noi“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Directorul Direcției de Sănătate Publică a vorbit despre importanța acestor campanii pentru revenirea la normalitate.

,,Noi suntem parteneri în acest proiect din punct de vedere logistic, suntem cei care aducem atât vaccinurile cât și resursa umană. În acest moment suntem pregătiți pentru a livra cele 500 de doze necesare primei activități din proiectul de vaccinare început de Primăria Brașov, cel care se va desfășura la Teatrul Dramatic în data de 3 mai. Mă bucură foarte mult acest proiect și mă bucură foarte mult primul pas. Cred că Brașovul transmite mesaje coerente, mesaje adresate grupurilor reprezentative din comunitatea noastră, prin această campanie; atât oamenilor de cultură, de artă, cât și tinerilor, sportivilor, oamenilor activi din acest municipiu. Ceea ce ne este nouă drag vrem să se întoarcă la normalitate și de aceea pot să spun că în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătății în teritoriu voi face absolut tot ce îmi stă în putință ca să fac posibile aceste evenimente din punctul de vedere logistic, al aprovizionării cu vaccinuri, și al promovării, desigur!”, a declarat Andrea Neculau, directorul DSP.

Cele 10 evenimente se vor derula pe parcursul următoarelor două luni, mai și iunie, duminica sau în zilele de sărbătoare națională, în mai multe locații neconvenționale. Programul centrelor va fi de 12 ore, între orele 8.00 și 20.00.

 Vaccinul care va fi utilizat în cadrul acestei campanii este cel produs de firma Pfizer-BioNTech, Comirnaty.

Programul campaniei ,,Liber la vaccinare! Liber la viață!” este următorul, cu precizarea că evenimentele oudoor pot fi mutate în locații de interior, dacă vremea va face necesar acest lucru:

Luna mai

  • 3 mai – Liber la cultură –  evenimentul va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu (Dramatic), și este dedicat artiștilor, care vor să se întoarcă pe scenă, și iubitorilor de cultură, care își doresc să vadă evoluția artiștilor în sălile de teatru și de concert.
  • 9 mai – Liber în Europa – se va desfășura în Piața Sf. Ioan și îi vizează  pe angajații din cadrul agențiilor de turism și iubitorii de călătorii.
  • 16 mai – Liber la restaurante – campania de vaccinare se va desfășura într-un restaurant și îi vizează pe angajații din domeniul HoReCa și pe cei care își doresc să aibă din nou acces în interiorul restaurantelor și cafenelelor.
  • 23 mai – Liber în tribune – se va desfășura la Patinoarul Olimpic, fiind vizați sportivii și suporterii care vor să se întoarcă în tribune.
  • 30 mai – Liber la piscine – este un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc natația și se va desfășura la Bazinul Olimpic.

Luna iunie

  • 1 iunie – Liber la joacă – este un eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii la locurile de joacă să interacționeze cu alți părinți, fără frica de a se îmbolnăvi. Evenimentul se va desfășura la locul de joacă cu specific aeronautic, din centrul civic .
  • 6 iunie – Liber la cinema – un eveniment dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și celor  din mall-uri. Intenția Municipalității este de a organiza o campanie de vaccinare în sistem drive-thru.
  • 13 iunie – Liber la concerte – pentru toți cei care duc dorul concertelor și pentru cei care organizează astfel de evenimente. Vaccinarea se va desfășura într-o sală de concerte.
  • 21 iunie – Liber în biserici – un eveniment dedicat atât enoriașilor, cât și personalului ecumenic. Evenimentul este propus a se desfășura în curtea sau în clădirea unei biserici.

Eveniment final – Liber în Brașov – la sfârșitul campaniei, în Piața Sfatului se va desfășura un eveniment dedicat turiștilor și tuturor brașovenilor, care să marcheze intrarea într-o nouă etapă în lupta cu pandemia.

Campania de vaccinare a început în 27 decembrie; din luna ianuarie a început vaccinarea pentru cei aflați în etapa a doua de priorități, pentru ca în martie să fie deschise listele de programări pentru toți cetățenii. Conform directorului DSP, Brașovul are disponibilitate de doze pentru majoritatea vaccinurilor, chiar și Johnson&Johnson, care sosește astăzi, în Municipiul Brașov.

Până la vară, obiectivul este ca județul Brașov să aibă minim 200.000 de persoane vaccinate.

În municipiul Brașov sunt amenajate 10 centre de vaccinare. Patru sunt centre de vaccinare amenajate de primărie, cu un număr de 14 fluxuri de vaccinare, iar șase sunt centre private, cu 10 fluxuri de vaccinare.

Cele 4 centre amenajate de Primăria Brașov sunt CATTIA, cu cinci fluxuri Pfizer, str. Gloriei nr. 13, cu un flux Moderna și un flux Astra-Zeneca, Sala Sporturilor, cu două fluxuri Pfizer, un flux Moderna și un flux Astra-Zeneca, și Noua, str. Gladiolelor nr. 4, cu  trei fluxuri Pfizer.

Centrele private sunt :Centrul Medical de Vest, Calea Făgărașului nr. 7, cu un flux Astra-Zeneca; SC Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife, str. Moldovei nr. 6, cu două fluxuri Astra-Zeneca; Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov, b-dul M. Kogălniceanu nr. 16, cu două fluxuri Astra- Zeneca; AFMC Christiana – Centru Socio-Medical, str. I. Cantacuzino nr. 14, cu un flux Moderna și un flux Astra-Zeneca; Batalionul 228 Apărare Antiaeriană, Calea Feldioarei nr. 42, cu un flux Pfizer/Moderna și Spitalul Militar de Urgență Regina Maria, str. Pieții nr. 9, cu un flux Pfizer/Moderna și un flux Astra-Zeneca.

Totodată, în cadrul celor 10 centre există și 3 echipe mobile de vaccinare, destinate beneficiarilor nedeplasabili sau greu deplasabili. Până astăzi, în municipiul Brașov s-au administrat aproape 95.000 de vaccinuri, la nivelul întregului județ, în acest moment, sunt 104.080 de cetățeni vaccinați.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri