Opt urși îndepărtați de către jandarmi în județul Harghita

0
385

În ultimele 24 de ore au fost primite la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, 2 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunțată prezența a nu mai puțin de 8 urși în localitatea Băile Tușnad. Din cele relatate de către ambii apelanți, urșii se aflau în căutare de hrană.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, primul apel primit de la o femeie, prin intermediul SNUAU 112, luni, 24 mai, la orele 21:54, ne anunța despre prezența unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfânta Ana și a trei urși în fața primăriei din Băile Tușnad. A fost trimis de îndată un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea unui urs din apropierea unui magazin, ceilalți urși părăsind zona unde fuseseră semnalați, retrăgându-se în pădure.

Al doilea apel a fost făcut la ora 23:00, un bărbat semnalând prezența unui urs pe strada Gării și unul în fața primăriei. Aceeași patrulă din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice înspre zona împădurită.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, cu care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.