84 de administrații locale au anunțat deja că vor să construiască noi creșe, prin programul Ministerului Dezvoltării

0
400
 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, crede că programul pentru construirea de creșe va fiind succes, instituția primind, deja, 84 de cereri, de la tot atâtea primării, pentru construirea de astfel de unități.

”Numărul mare de cereri înregistrate într-un timp scurt arată că este o mare lipsă de locuri în creșe la nivel național și este nevoie de programul național de construire de creșe, măsură care este prezentă și în Programul de Guvernare”, a declarat ministrul.

Ministrul consideră că este nevoie de dezvoltarea rețelei naționale de creșe, în vederea încurajării creșterii natalității și pentru a veni în ajutorul tinerelor mame când se întorc pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului. Ministerul de resort a prezentat și planurile celor trei tipuri de creșe, pentru cel mult 50, 70 și 110 copii.

Ministrul a încurajat toate autoritățile publice locale să cerceteze nevoia construirii unor noi creșe, bazate pe rata de natalitate, și să înainteze cereri în acest sens către Compania Națională de Investiții, unitate aflată sub autoritatea și finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În Prahova, primarul comunei Florești, Simona David, a anunțat, la finalul lunii februarie, că  transmis la CNI o cerere de finanțare pentru construirea unei creșe.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat 370 de milioane de euro, din fondul pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția creșelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.