IMM Invest 2021: Peste 13.400 de firme s-au înscris să ia credite cu garanții de stat

0
351

Un numar de 13.453  de microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din România s-au înscris, în anul 2021, pe platforma online a programului IMM Invest, pentru a putea accesa   ulterior credite bancare cu garanții de stat în ediția din acest an a soluției de finanțare, a informat, luni, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Conform situației de la data de 31 mai 2021, cele 13.453 de IMM-uri înscrise la IMM Invest în acest an au solicitat în total 17.000 de credite.

  • Din acestea, 13.967 de credite, cu o valoare totală a finanțării de aproximativ 16 miliarde lei, sunt în programul de bază IMM Invest.
  • 2.849 de credite, cu o valoare a finanțării  de 4,3 miliarde lei, au fost solicitate în cadrul noului subprogram Agro IMM Invest. Ajutorul de stat acestui subprogram include o componentă de grant de 10% din valoarea finanțării, precum și o perioadă de grație extinsă de până la 24 de luni.

Pentru derularea programului, FNGCIMM SA – IFN a semnat convenții de garantare cu 23 de bănci, la care antreprenorii români pot apela pentru credite: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD GSG, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Exim Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Bank, Porsche Bank, Pro Credit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank, Banca Română de Credite și Investiții, Techventures Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.