PSD nu acceptă înfrângerea din Parlament. Ciolacu acuză fraudarea votului la moțiunea simplă împotriva ministrului Ghinea

0
360

Social-democrații nu acceptă înfrângerea de astăzi din Parlament. Șeful PSD Marcel Ciolacu acuză că votul de la moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost fraudat.

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!”, scrie Ciolacu.

Ciolacu crede că parlamentarii PNL și USR PLUS fac politica „de pe vremea Robertei Anastase”.

„Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii! PNL și USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase. Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ține în funcție un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a țării cu fonduri europene”, a mai scris Ciolacu.

Moţiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost respinsă marți cu 143 de voturi „pentru”, 171 „contra” şi o abţinere.

Moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. O moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic. Aceasta reprezintă mai mult „o sancțiune” sau un „advertisment” pentru un ministru.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.