SUA au depășit pragul de 600.000 de decese cauzate de Covid-19. Obiectivele lui Joe Biden, în pericol

0
348

Statele Unite ale Americii au depășit pragul de 600.000 de decese cauzate de infecția cu coronavirus. De asemenea, ritmul campaniei de vaccinare a încetinit.

Conform unui bilanț întocmit de Reuters, de la debutul pandemiei și până în prezent, în SUA s-au înregistrat 600.000 de decese în rândul oamenilor care s-au infectat cu coronavirus. Fiindcă a scăzut ritmul campaniei de vaccinare, obiectivele președintelui Joe Biden sunt puse în pericol.

Lansarea rapidă a campaniei de vaccinare în America pare că avut un impact asupra morţilor din cauza virusului provenit din China.

SUA au trecut de la pragul de o jumătate de milion de morţi din cauza covid-19 la cel de 600.000 în 113 zile, după ce au trecut de la 400.000 la 500.000 de morţi din cauza covid-19 în 35 de zile.

Obiectivele lui Joe Biden, în pericol

Aproximativ 166 de milioane de adulţi au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin dezvoltat împotriva coronavirusului, potrivit Centrelor americane de Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC), iar în paralel se constată o scădere a numărului dozelor de vaccin administrate, după ce s-a atins un vârf la jumătatea lui aprilie.

Joe Biden şi-a stabilit ca obiectiv vaccinarea cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid a 70% dintre adulţii americani şi vaccinarea completă a 160 de milioane de persoane până la 4 iulie, de Ziua Independenţei.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.