În toate secţiile Spitalului Mangalia s-a reluat activitatea de dinaintea pandemiei de COVID-19

0
303
spital, medic, spital

Spitalul Municipal Mangalia și-a reluat activitatea de dinaintea pandemiei de coronavirus, începând cu această lună. Asta înseamnă că în unitatea sanitară vor fi tratate cazurile non-COVID, în toate secțiile unității medicale.

Conform normelor sanitare în vigoare, în instituţia spitalicească sunt pregătite 18 paturi pentru potenţialii pacienţi infectaţi cu COVID-19, care vor fi trataţi în Pavilionul C al spitalului, separat de ceilalţi bolnavi.

„Chiar dacă ne-am reluat activitatea curentă, în spitalul nostru, avem stabilite reguli clare de prevenţie şi tratare a pacienţilor care sunt internaţi sau sunt trataţi în ambulatoriul de specialitate. În continuare, testăm pacienţii înainte de a fi direcţionaţi către secţiile de specialitate, cazarea se face în funcţie de gradul de imunizare al pacienţilor (vaccinaţi, trecuţi prin boală sau nevaccinaţi) pentru a izola mai uşor eventualele cazuri de infecţie cu COVID-19”, a precizat managerul unităţii medicale, Alina Dan, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în Spitalul Municipal Mangalia se menţine carantina, chiar dacă în unitatea sanitară nu mai sunt cazuri confirmate COVID.

„Spitalul este în continuare carantinat, în sensul că nu pot intra în instituţie vizitatori ai bolnavilor internaţi. Aparţinătorii pot să ceară detalii despre starea de sănătate a celor dragi, de la cadrele medicale care îi tratează, prin alte mijloace de comunicare. Toate pachetele pentru pacienţi se pot lăsa în spaţiul amenajat din exteriorul spitalului, ulterior acestea ajungând la bolnavi”, a afirmat managerul unităţii medicale.

În prezent, la spitalul din Mangalia nu mai sunt cazuri de internări cu COVID-19, incidenţa îmbolnăvirilor ajungând în municipiu la 0,05%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.