Poliția a intervenit la  şedinţa Consiliului Local Focşani. Tensiuni între angajaţii primăriei

0
630

Au fost tensiuni, miercui, între angajaţii primăriei Focșani şi o parte dintre consilierii locali. A fost nevoie de intervenția Poliției.

Poliția a intervenit la Primăria Focşani, la şedinţa ordinară a Consiliului Local Focşani.

„Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că în sediul unei instituţii mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului au fost dirijate echipaje de poliţie, care au aplanat conflictul. Verificările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Viceprimarul Ana Maria Dimitriu a cerut respectarea normelor de distanţare fizică în sală. Aceasta a solicitat primarului Cristi Misăilă să verifice dacă persoanele prezente în sală au dovadă de vaccinare sau test RT-PCR negativ.

Menționăm faptul că mai mulți angajați ai primăriei nu şi-au primit salariile. Primarul a propus rezolvarea blocajului şi avizarea bugetului Primăriei municipiului Focşani pe anul în curs.

Propunerea nu a trecut însă de votul majorităţii consilierilor locali, angajaţii primăriei au pătruns în sală şi au solicitat explicaţii preşedintelui de şedinţă, Ana Maria Dimitriu. De aici a izbucint scandalul.

Şedinţa a fost suspendată. Ulterior, primarul Cristi Misăilă a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local.

Singurul punct pe ordinea de zi era discutarea şi aprobarea bugetului municipiului Focşani pe anul în curs.

Primarul a solicitat intervenţia şi prezenţa prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbec.

Salariile angajaţilor Primăriei municipiului Focşani au întârziat o săptămână. Primarul spune că salariile nu pot fi plătite deoarece primăria are bugetul invalidat.

Majoritatea PNL-USR-PLUS arată că acest lucru se poate face prin virament de credite de la capitolele bugetare unde mai sunt resurse financiare, lucru pe care edilul îl consideră ilegal.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.