Situația pandemiei de coronavirus este dramatică în Rusia! Cazurile de coronavirus cresc din ce în ce mai mult

0
355

Pandemia de coronavirus a luat din nou amploare în Rusia, acolo unde cazurile de infectare cu coronavirus au început să crească foarte mult.

Bilanțul oficial al infectărilor a crescut în această țară cu 13.397 de cazuri, dintre care 5.782 de cazuri au fost înregistrate în Moscova. Conform grupului de lucru al guvernului pe această situație a transmis că 396 de oameni infectați și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore. Bilanțul general al deceselor cauzate de virusul mortal a ajuns la 127.576 în Rusia.

Pe de altă parte, agenţia de statistică a Federaţiei a ţinut o socoteală separat, iar numărul total al deceselor în Rusia asociate bolii este de peste 270.000.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că situația din capitala rusă este dramatică, precizând că mai mult de 12.000 de oameni infectați cu Covid-19 se află în acest moment în spital.

Autorităţile din Moscova vor face ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru 60% dintre angajaţii din sectorul serviciilor, arată un decret publicat miercuri.  Edilul i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, pentru a fi redus astfel numărul celor internaţi şi al deceselor.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, numărul total al cazurilor de Covid-19 în Rusia a depăşit 5,17 milioane, iar la nivel global, e de peste 176,6 milioane.

Sursa: Adevarul Zilei