Orașele europene cu cel mai curat aer din Europa

0
386

Două oraşe din Europa se pot lăuda cu faptul că au cel mai curat aer din Europa.

Suedia și Finlanda sunt țările în care sunt situate orașele cu cel mai curat aer din Europa.

Oraşul Umea din Suedia şi oraşul Tampere din Finlanda au cel mai curat aer din Europa, potrivit unui top al Agenţiei de mediu a Uniunii Europene.

În clasamentul celor 320 de localități monitorizate sunt și 3 orașe din România. Orașele românești sunt totuși în zona „roșie” a localităților poluate.

Conform raportului citat de Argeș, pe lista celor mai „non-poluante” orașe din Europa se mai numără Funchal (Madeira), Tallinn (capitala Estoniei) şi oraşul norvegian Bergen.

Lista calităţii aerului s-a bazat pe o evaluare a datelor din peste 320 de oraşe din Europa, publicată joi de EEA.

Dintre acestea, 127 de oraşe s-au dovedit a avea o bună calitate a aerului (zona verde) în timp ce 123 au avut o poluare moderată (zona galbenă) şi 73 au fost clasificate ca având o calitate slabă sau foarte slabă (zona verde).

Majoritatea oraşelor situate în partea inferioară a clasamentului se află în Polonia şi în nordul Italiei.

Tot aici sunt însă și 3 orașe din România. Bucureștiul este pe locul 263, Timișoara – pe 267, iar Brașovul are cea mai slabă calitate a aerului, situându-se pe locul 273.

Agenţia europeană de mediu a evaluat poluarea cu particulele în suspensie PM2.5 în 323 de oraşe din 26 de ţări ale UE, dar şi din Islanda, Norvegia şi Elveţia.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.