Avertisment de ultimă oră! Următoarea pandemie este aproape

0
338

ONU a lansat un avertisment de ultimă oră! Se pare că următoarea pandemie este aproape.

ONU compară seceta cu o criză globală asemănătoare cu pandemia de Covid-19. Reprezentanții Organizației spun că această criză riscă să devină „următoarea pandemie” dacă ţările nu iau măsuri urgente.

„Seceta este pe punctul de a deveni următoarea pandemie şi nu există niciun vaccin care să o vindece. Cea mai mare parte a lumii va trăi cu stres hidric în următorii câţiva ani. Cererea va depăşi oferta în anumite perioade. Seceta este un factor major în degradarea terenurilor şi în scăderea randamentelor pentru culturile majore. Oamenii trăiesc cu secetă de 5.000 de ani, dar ceea ce vedem acum este foarte diferit. Activităţile umane exacerbează seceta şi sporesc impactul, ameninţând cu deraierea progresului în ceea ce priveşte ridicarea oamenilor din sărăcie”, a spus Mami Mizutori, reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru reducerea riscului de dezastre, a declarat, citat de Mediafax.

SUA, Australia şi sudul Europei s-au confruntat cu secetă în ultimii ani. Seceta generează costuri de miliarde pentru toate statele.  

Roger Pulwarty, om de ştiinţă la Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a SUA şi coautor al raportului, a precizat că pe Dunăre, în Europa, seceta recurentă din ultimii ani a afectat transporturile, turismul, industria şi generarea de energie.

„Trebuie să avem o perspectivă modernizată asupra secetei.(…)Trebuie să ne uităm la modul de gestionare a resurselor precum râurile şi bazinele hidrografice mari”, a spus acesta.

Mizutori a cerut guvernelor să ia măsuri pentru a ajuta la prevenirea secetei prin reformarea şi reglementarea modului în care apa este extrasă, stocată şi utilizată şi modul în care este gestionat terenul.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.