Un bărbat riscă să rămână dependent de dializă după ce a luat timp de un an antiinflamatorii pentru a se proteja de Covid-19

0
379

Un bărbat din județul Neamț a ajuns să aibă insuficiență renală severă după ce, de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, a luat pastile antiinflamatorii preventiv pentru a se apăra de virusul ucigaș.

Omul are peste 52 de ani și, de două zile, a fost transferat la Spitalul Clinic Constantin Ion Parhon din Iași.

Medicul nefrolog Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al spitalului din Iași, a spus la o emisiune TV că pacientul riscă să nu-și recupereze niciodată funcția renală și să rămână dependent de dializă.

„Sperăm totuși că după întreruperea acestui tratament cu antiinflamatorii și cu antalgice, pacientul va reuși să recupereze măcar parțial eficiența renală”, a spus medicul.

Nistor a spus că bărbatul a luat timp de aproape un an paracetamol și algocalmin, fără recomandare medicală, pentru că așa credea că se protejează de infectarea cu COVID.

„Din păcate, vedem și efectele adverse ale unui tratament luat după ureche. Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităților de prevenție anti-COVID. Au fost alte medicamente, ulterior și acelea dovedite ineficiente. Din păcate, nu există niciun medicament care să ne protejeze de infecție și în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim”, a spus Nistor.

Sursa: Adevarul Zilei