Lucian Bode: 150 de funcţii de conducere din structurile MAI au fost scoase la concurs

0
465

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că 150 de posturi din structurile ministerului vor fi scoase la concurs, iar practica numirii împuterniciţilor în funcţii va rămâne una excepţională.

„Am anunţat că vom declanşa procedurile pentru organizarea de concursuri transparente, pentru ocuparea funcţiilor de conducere din structurile noastre. Am demarat această procedură şi începând din această săptămână, 150 de funcţii de conducere din cadrul celor opt structuri ale MAI au fost scoase la concurs.

 Sunt structuri importante ale MAI care aveau conduceri interimare. Prioritar este (la inspector şef la poliţie, n.r.) să avem o conducere stabilită prin concurs, pentru că avem situaţii în care a fost împuternicit un an şi a expirat acea perioadă.

 Este o primă etapă a procesului de stabilizare pe funcţii, care are ca scop creşterea eficienţei manageriale a structurii noastre. Prin acest demers tragem un semnal corect în ceea ce priveşte responsabilizarea actului de conducere. Ocuparea prin concurs a funcţiilor de conducere va fi regula şi va avea o dinamică constantă, practica împuterniciţilor în funcţie rămânând una excepţională”, a detaliat ministrul Bode.

Săptămâna trecută, Lucian Bode a anunțat că doar în Poliția Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciți în aceste posturi de conducere, ceea ce arată că este nevoie urgent de începerea procedurii de numire în funcții.

Potrivit acestuia, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere la nivel central şi judeţean.

Sursa: Adevarul Zilei