150 de persoane rănite într-o tornadă de proporții din Cehia

0
323

Mai multe persoane au murit și câteva zeci au fost rănite în urma unei tornade de proporții din Cehia.

Aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma unei tornade produse în Cehia.

Conform serviciului de ambulanță sunt și persoane decedate, însă numărul exact al acestora nu este cunoscut încă.

Sute de case au fost de asemenea avariate în regiunea Moravia de Sud, potrivit presei locale. Tornada a distrus și mai multe mașini, iar în urma furtunii au izbucnit și incendii.

„Din punctul nostru de vedere, aceasta este o urgență de gradul patru. Sunt disponibile toate mijloacele pe care le avem la dispoziție și am solicitat mai multe, suntem ajutați de armată, de vecinii din Austria și Slovacia și de serviciile de salvare din regiunile învecinate. În acest moment, estimăm numărul de răniți la o sută la 150, inclusiv copii la vârstnici. Ne ocupăm în principal de oameni care sunt blocați în clădiri”, a spus de Michaela Bothova, purtătorul de cuvânt al Serviciului medical de urgență din regiunea Moraviei de Sud, citată de postul de televiziune CT24.

Agenţia de ştiri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din sat a fost distrus de furtună. Zeci de persoane rănite au fost internate la spitalul din Hodonin.

Premierul ceh Andrej Babiš este prezent la Consiliul European. Acesta a anunțat că nu se poate întoarce de la Bruxelles în Cehia din cauza condițiilor meteo.

Austria a trimis 20 de ambulanțe și două elicoptere de salvare în Moravia, a anunțat ministrul Sănătății, Adam Vojtech.

Sursa: Adevarul Zilei