Tulpina indiană va deveni dominantă la noi în țară! Care sunt motivele din cauza cărora noua mutație va crește numărul infecțiilor de Covid-19

0
301

Din toamnă, cazurile de infectare cu coronavirus la noi în țară ar putea să crească din cauza tulpinii indiene, pe care oamenii de știință o denumesc „Delta”. Această răspândire este cauzată de anumiți factori, iar medicul de Terapie Intensivă Radu Țincu a explicat care sunt aceștia.

În primul rând, spune medicul, tulpina indiană a lovit acolo unde populația tânără nu a fost vaccinată. Acest lucru explică de ce Marea Britanie are o imunizare colectivă și a trecut printr-un val nou grav de Covid-19.

“Trebuie să ne uităm la faptul că nu am reușit să ajungem la un prag de imunizare colectivă de peste 70-80% a populației.

Acest lucru determină o populație vulnerabilă la îmbolnăvire și această variantă Delta este mult mai transmisibilă, astfel încât aceste două elemente, transmisibilitate ridicată pe de o parte și pe de altă parte lipsa de imunizare a populației creează premisele ca aceasta să se răspândească cu rapiditate.

Să nu uităm că Marea Britanie care se confruntă cu cea mai mare problemă determinată de această variantă virală a avut o campanie în care populația tânără abia acum a început să primească dozele de vaccin, lucru care a vulnerabilizat persoanele tinere, cu mobilitate foarte mare în a se îmbolnăvi. Și aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii, tocmai de aici derivă și îngrijorarea prezentată la Bruxelles de liderii europeni”, a  declarat Radu Țincu, la o emisiune TV.

Sursa: Adevarul Zilei