De acum există opțiunea de gen neutru pe documentele de identitate

0
397

Statul New York a adăugat opțiunea de gen neutru pe documentele de identitate. Locuitorii din statul american New York vor putea opta să aleagă genul neutru pentru documentul lor de identitate.

Aceasta vine ca o soluție pentru newyorkezii non-binari. Aceștia nu mai sunt obligați să se identifice ca bărbaţi sau femei pe documentele emise de stat.

Această nouă regulă se aplică inclusiv pentru permisele de conducere cât şi pentru certificatele de naştere, relatează DPA.

Actul privind recunoaşterea genului („The Gender Recognition Act”) a fost semnat de guvernatorul Andrew Cuomo cu ocazia aniversării a 10 ani de la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex în New York.

În virtutea legii, newyorkezii îşi pot identifica sexul pe baza documentelor personale de identificare emise de stat, inclusiv licenţe şi permise, cu un „X”.

„Astăzi sărbătorim iubirea şi egalitatea. La aniversarea a 10 ani a egalităţii în căsătorie, putem privi înapoi cu mândrie pentru a vedea cum acea victorie a pus bazele unui deceniu de progrese pentru a proteja şi sprijini comunitatea LGBTQ „, a declarat Daniel O’Donnell, membru al Adunării statului New York (D-Manhattan) într-un comunicat.

Noua lege va face mai sigură şi mai simplă procedura de modificare a numelui sau a desemnării sexului unei persoane.

„Fiecare newyorkez ar trebui să fie recunoscut drept ce este de către guvernul său. Dar astăzi încă este incredibil de greu pentru mulţi newyorkezi să obţină documentele de identitate de care au nevoie pentru a călători, pentru a găsi un loc de muncă şi chiar să meargă la şcoală. Această lege va schimba situaţia, devenind mai uşor pentru newyorkezii nonconformi, transgender, non-binari şi intersex – inclusiv minorii – să obţină acte de identitate ce reflectă cu acurateţe identitatea lor”, a declarat senatorul democrat Brad Hoylman (Manhattan).

Sursa: Adevarul Zilei