Renate Weber, după decizia CCR: Tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz

0
377

Renate Weber a reacționat după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că revocarea acesteia din funcția de Avocat al Poporului este neconstituțională. Ea susține că nu a existat un motiv de revocare și tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost „un mare abuz”.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus Renate Weber, după decizia CCR.

Aceasta a mai spus că aşteaptă comunicatul CCR şi după ce va vedea minuta care va fi cuprinsă în comunicat va şti care sunt paşii care urmează: „dacă se va dispune reinstalarea mea în funcţie, constatându-se neconstituţionalitatea”.

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus Weber.

Întrebată dacă va renunţa la sesizarea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Parlamentului, Renate Weber a spus că mai întâi vrea să vadă minuta CCR şi apoi va evalua ce are de făcut în continuare.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.