Fosta șefă a DIICOT a ieșit la pensie la 48 de ani

0
355

 

Giorgiana Hosu, fosta șefă a DIICOT, s-a pensionat joi, la vârsta de doar 48 de ani. Tot joi au mai ieșit la pensie alți trei judecători și opt procurori.

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete pentru pensionarea unor judecători și procurori. Printre acești se regăsește și Elena – Giorgiana Hosu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Giorgiana Hosu are 48 de ani şi a fost numită de şefa DIICOT în februarie 2020, în ciuda avizului negativ dat de CSM. Ea a demisionat în luna septembrie 2020, după ce soţul său a fost condamnat pentru corupţie.

Ulterior, Hosu s-a transferat la Parchetul General, unde încasa lunar peste 20.000 de lei, conform ultimei declarații de avere.

Aceasta a devenit cunoscută opiniei publice în timpul tragediei de la Caracal. Giorgiana Hosu fost procuror-şef adjunct al DIICOT în perioada 2013-2014. În intervalul noiembrie 2014-aprilie 2015, a fost procuror-şef interimar al aceleiaşi instituţii. Din noiembrie 2018 până în februarie 2019 a fost procuror-şef adjunct delegat al DIICOT. În februarie 2019 a devenit procuror-şef adjunct al DIICOT, potrivit Agerpres, care citează csm.ro.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.