Ce se întâmplă cu norul toxic de la Petromidia, generat în urma exploziei

0
325

În urma exploziei de amploare care a avut loc, vineri, la rafinăria Petromidia a fost generat un nor de fum toxic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum care a apărut în zona Rafinăriei Petromidia din Năvodari.

Explozia a fost urmată de un incendiu care s-a soldat cu mai multe victime. Potrivit meteorologilor, norul de fum se va deplasa spre mare.

Informarea vizează intervalul orar 13.00 – 23.00. Astfel, la ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului. La înălțimi de pe peste 30 – 40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)”, arată ANM.

După orele 17.00 – 18.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

„Norul de fum va persista asupra solului în funcție de cât de repede se va lichida incendiul”, a declarat la Digi24 meteorologul Gabriela Băncilă.

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Bilanțul victimelor a ajuns la 6.

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.