O fostă lideră WTA riscă 4 ani de închisoare! Despre cine este vorba

0
353

Arantxa Sanchez Vicario, fostă lideră WTA în anii ’90, riscă patru ani de închisoare. Aceasta este acuzată, împreună cu fostul său soț, Josep Santacana, că au încercat să-și ascundă mai multe bunuri pentru a evita o datorie către o bancă din Luxemburg.

Conform presei spaniole, Ministerul Public spaniol îi acuză pe cei doi de o infracţiune de ascundere de bunuri şi de utilizarea abuzivă a procedurii insolvenţei şi cer plata unei amenzi de 12 euro pe zi timp de 24 de luni, în total, aproximativ 8.300 de euro.

Procurorii au solicitat, de asemenea, ca Sanchez Vicario şi Santacana să plătească creditorului despăgubiri de 6,1 milioane de euro.

Banca Luxemburgului a cerut în 2018 preşedintelui instanţei de instrucţie numărul 4 din Barcelona să dispună încarcerarea fostei jucătoare Arantxa Sanchez Vicario şi a fostului ei soţ Santacana, în cadrul plângerii în care se solicită plata unei datorii de mai multe milioane de euro, susţinând că aceştia au fonduri suficiente pentru a o achita.

Fosta campioană de la Roland Garros, care acţiona „sub instrucţiunile” soţului ei, ar fi ascuns bunuri pentru a evita plata unei datorii din 2010 către Banca Luxemburgului, în valoare de mai multe de milioane de euro. După ani în care nu a avut succes în recuperarea datoriei, banca a dus cazul în instanţă.

Arantxa Sanchez Vicario datora în urmă cu trei ani şi jumătate fiscului spaniol 1,7 milioane de euro şi avea o datorie de 7,5 milioane de euro la banca din Luxemburg, în urma unui împrumut realizat pentru a plăti alte restanțe, potrivit News.ro.

Sursa: Adevarul Zilei