Război între Ion Țiriac și ministrul Tineretului și Sportului. Eduard Novak: Mama mi-a spus că trebuie să respect bătrânii

0
284

Între ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și omul de afaceri Ion Țiriac, este un război de câteva zile, în care sunt spuse cuvinte grele. Totul a început după ce aceștia au început să se contreze pe marginea datoriilor pe care MTS le-ar avea față de Federația Română de Tenis, for condus de Țiriac.

De asemenea, animozităţile au plecat şi de la faptul că jucătoarele românce de tenis au refuzat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, invocând probleme medicale. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig nu vor merge la Tokyo, astfel că România nu va avea reprezentată pe tablou feminin de simplu. România va avea două sportive la dublu, pe Monica Niculescu și Raluca Olaru. În consecinţă, Eduard Novak a ameninţat cu tăierea finanţării.

În acest context, Ion Țiriac i-a adresat jigniri ministrului Tineretului și Sportului, despre care spune că „e lefter, fără doi lei în buzunar”.

”M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea, dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanțare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, fără doi lei în buzunar.

El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat 6 milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a transmis Ion Țiriac.

Eduard Novac: Mama m-a învățat că trebuie să respect bătrânii

La rândul său, ministrul nu s-a lăsat și i-a răspuns criticilor omului de afaceri.

”Referitor la tenis și tehnic vorbind, declarațiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o Federația să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă la Wimbledon.

Referitor la persoana mea, mama m-a învățat un singur lucru, trebuie să respecți bătrânii, trebuie să respecți oamenii în vârstă, aș acă eu pe această temă nu pot comenta mai mult. Trebuie să vedem despre ce este vorba, pentru că la mine încă nu a ajuns acest lucru, că suntem noi datori cu 5-6 milioane de lei pentru tenis.

Dacă ar fi fost așa ceva, cred că și executorul ar fi fost la ușa noastră. Dar nu știu dacă există așa ceva. Verificăm și o să știm exact”, a declarat Eduard Novak, în cadrul unei conferințe de presă, preluat de Digisport.

Sursa: Adevarul Zilei