Alertă meteo! În nordul și centrul țării vor fi furtuni

0
285

Meteorologii au emis miercuri dimineață noi alerte de vreme rea. Se anunță furtuni în nordul și centrul țării. În același timp, românii care trăiesc în vest vor avea parte de zile de caniculă.

Începând de astăzi, de la ora 13.00, până diseară la ora 22.00, intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată local în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali.

Meteorologii spun că vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Pe de altă parte, de astăzi până în 9 iulie, nord-vestul, vestul și sud-vestul țării sunt vizat de un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.

În Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

Astăzi, disconfortul termic va fi ridicat pe arii restrânse și în sud și centru.

Sursa: Adevarul Zilei