Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș

0
279

În jurul orei 01:00, a avut loc o explozie urmată de incendiu la o instalație tehnologică a Combinatului Chimic Azomureș.

Pentru limitarea efectelor evenimentului,  au intervenit pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” aI județului Mureș cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică, patru echipaje SMURD, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, Punctul de Comandă Mobil și două autospeciale de primă intervenție și comandă precum și Serviciul Privat Pentru Situații de Urgența din cadrul operatorului economic.

Incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp posibil, acesta s-a manifestat local, la aparatura din proximitate și la capetele de țeavă. 

La ora 01:30 a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofă a operatorului economic, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.

În urma exploziei, o persoană de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată la UPU SMURD Târgu Mureș pentru îngrijiri de specialitate.

Autospeciala CBRN aflată la fata locului a executat misiuni de măsurare a posibilelor substanțe toxice din aer, fără a fi înregistrate valori care sa depășească limitele normale. Incendiul a fost declarat lichidat la ora 02:45.

Cauza probabilă de producere e evenientului este in curs de  stabilire de către o comisie constituită în acest sens.

ISU Mures a activat grupa operativa imediat după producerea evenimentului, pentru gestionarea situației de urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.