Premierul Cîţu a prezentat reprezentanţilor Băncii Mondiale reformele asumate de Guvern

0
325

Premierul Florin Cîţu a avut o întrevedere, luni la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale la care a prezentat reformele asumate de către Executiv, cum ar fi reforma pensiilor, asigurarea sustenabilităţii fiscale şi echitate în sistemul de pensii.

Delegaţia a fost conduse de Anna Bjerde, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală. Banca Mondială a felicitat Guvernul României pentru creşterea economică aşteptată în 2021, România fiind printre puţinele ţări în care contracţia economică din 2020 ar urma să fie recuperată în 2021, în totalitate. Totodată, delegaţia a felicitat România şi pentru procesul de vaccinare, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Conform sursei citate, premierul Florin Cîţu a prezentat la această întâlnire reformele pe care Guvernul şi le asumă – reforma pensiilor, asigurarea sustenabilităţii fiscale şi echitate în sistemul de pensii. Reforma salarizării în sistemul public, unde premierul a subliniat că trebuie întărită legătura dintre salarizare şi performanţă. Totodată, acesta a mulţumit Băncii Mondiale pentru cooperare şi sprijin în realizarea reformelor, mai ales cele din domeniul social: educaţie şi sănătate.

„Prim-ministrul a anunţat că în această perioadă este şi ministru interimar al Finanţelor, iar din acest punct de vedere cele mai importante reforme şi obiective ale sale sunt: reforma companiilor de stat, modernizarea administraţiei fiscale, e-Facturare dar şi Banca Naţională de Dezvoltare. Prim-ministrul a mai precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar şi pe economia verde. Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR”, mai indică sursa menţionată.

Sursa: Adevarul Zilei