Nerespectarea condițiilor armelor la o partidă de vânătoare. Un cerb a fost braconat

0
282

Doi bărbați sunt cercetați pentru că ar fi braconat un cerb. A fost deschis un dosar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior fiind reținuți pentru 24 de ore.

„Ieri, 12 iulie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județul Bistrița-Năsăud,  la persoane bănuite de uz de armă, fără drept, braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, transmite IGPR.

La data de 21 iunie a.c., doi bărbați ar fi participat la o partidă de vânătoare, autorizată pentru speciile mistreț și vulpe, însă nu ar fi respectat condițiile înscrise în autorizaţie și ar fi braconat un cerb.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 7 arme letale de vânătoare, deținute legal și care ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj, 3 dispozitive de diminuare a sunetului pentru armă letală, 94 de cartușe cu glonț deținute ilegal, 7 cartușe pentru armă letală confecționate artizanal, 2 dispozitive cu vedere pe timp de noapte, 2 lanterne, 2 ulucuri și un pat de armă.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat un autoturism, care ar fi fost folosit la acțiuni de braconaj, 2 telefoane mobile și mai multe unelte și accesorii pentru confecționarea artizanală a muniției (presă, cântar electronic, balanță pentru cântărirea pulberii, extractor pulbere din cartuș, recipiente pentru stabilirea gradației, bile din metal pentru muniție cu alice).

Doi bărbați, de 44 de ani, respectiv 39 de ani, au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri, ulterior, fiind dispusă reținerea lor, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, cei doi vor fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud.

Sursa: Adevarul Zilei