CNCAV: 112.800 doze de vaccin Moderna au ajuns în ţară

0
313

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de 112.800 de doze de vaccin au ajuns în ţară, dozele urmând a fi stocate în depozitul Companiei Naţionale Unifarm SA.

„112.800 doze de vaccin Moderna au intrat astăzi, 14 iulie a.c., în România şi vor fi stocate în depozitul Companiei Nationale Unifarm SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin sunt aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Dozele vor fi distribuite, în perioada următoare, în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.479.600 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 722.188 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.