Cum se pregătește România pentru valul patru al pandemiei de coronavirus. Cîțu: Suntem pregătiți

0
307

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, întrebat despre al patrulea val al pandemiei, că este o ”diferenţă vitală” faţă de valul trei, întrucât există vaccinul şi toată lumea se poate vaccina.

Întrebat despre numărul tot mai mic de persoane care se vaccinează, premierul a afirmat:

”Încă din timpul valului 3 am spus foarte clar că nu vom renunţa la capacităţile noastre pentru COVID. Vreau să avem un sistem prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, paturi din sistemul COVD şi non-COVID, paturi ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătăţii a ţinut cont şi o să fie prgătit pentru valul patru”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă.e

Premierul a precizat că, ”diferenţa faţă de valul trei este că acum putem să ne vaccinăm oricând, oricunde, cu orice tip de vaccin”.

”Este o diferenţă vitală în ceea ce priveşte lupta cu acest virus. Vaccinul este singura soluţie, avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat Cîţu.

Întrebat despre numărul din ce în ce mai mic al celor care se vaccinează, premierul a declarat: ”În România vaccinul nu este obligatoriu”.

Sursa: Adevarul Zilei