Atenție mare! O nouă fraudă pe Instagram face victime pe bandă rulantă

0
328

O nouă fraudă face victime pe bandă rulantă Instagram. Specialiștii în securitate au lansat avertismentul.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a explicat cum procedează atacatorii. Șarlatanii trimit utilizatorilor mesaje de pe conturi false, care simulează un serviciu de asigurare a respectării drepturilor de autor.

 „Atenţie la mesajele private primite pe Instagram. Atacatorii trimit utilizatorilor mesaje de pe conturi false, care simulează un serviciu de asigurare a respectării drepturilor de autor. Se apelează la componenta emoţională a utilizatorului (suspendarea contului de Instagram), adăugându-se totodată şi necesitatea acţiunii urgente (contul va fi închis în 24 de ore).

Toate acestea, pentru că destinatarul mesajului ar fi încălcat reguli de copyright sau reguli ale comunităţii, pe care, desigur, le poate contesta accesând un formular”, atenționează experţii în securitate cibernetică pe pagina de Facebook a instituţiei.

Avertismentul specialiștilor în securitate cibernetică

Link-ul pentru formular conduce, de fapt, către un site de phishing, care fură aspectul Instagramului și cere introducerea datelor personale pentru acces în cont.

„Evitaţi accesarea unor astfel de link-uri, înainte de o verificare cu o soluţie de securitate şi nu introduceţi date de cont în urma unor astfel de mesaje primite din surse necunoscute. Totodată, raportaţi către reţeaua socială astfel de conturi care fac activităţi maliţioase, pentru a fi închise”, îi sfătuiesc reprezentanţii CERT-RO pe utilizatori.

 

Sursa: Adevarul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.