Inundațiile au făcut ravagii în Germania. Angela Merkel spune că politicienii trebuie să țină mai mult cont de climă

0
373

Germania a fost afectată dur de inundații în ultimele zile. În districtul Ahrweiler, de exemplu, unde se află Schuld, intemperiile au costat viața a 110 oameni și alți 670 au fost răniți. Alte 46 de persoane au fost ucise în landul învecinat Renania de nord-Westfalia.

Cancelarul german, Angela Merkel, a vorbit despre aceste tragedii și a promis o intensificare a eforturilor de apărare împotriva efectelor schimbării climatice.

„Vedem ce forţă poate avea natura. Vom face faţă acestei forţe, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung”, a spus Merkel, adăugând că pentru aceasta este nevoie de politici „care ţin cont de natură şi de climă în mai mare măsură decât am făcut noi în ultimii ani”.

Merkel, însoţită între alţii de şefa executivului din Renania Palatinat, Malu Dreyer, a vizitat de asemenea în Eifel comuna Schuld, devastată de inundaţiile de săptămâna trecută.

Malu Dreyer a atras atenţia la rândul său că reconstrucţia în zonele distruse va presupune un efort îndelungat.

„Va dura mult înainte ca oamenii să poată spune: îmi recunosc locurile. Nu vom avea linişte până când nu vor fi găsiţi cei dispăruţi”, a promis Dreyer, în timp ce Merkel a subliniat la rândul ei că operaţiunile de salvare reprezintă „prioritatea absolută”.

Sursa: Adevarul Zilei