PSD acuză Guvernul pentru poziția privind planul UE pentru păduri: Poziția Guvernului în această chestiune este profund anti-națională

0
226

PSD critică, într-un comunicat de presă, poziția Guvernului exprimată de ministrul Mediului, privind strategia europeană pentru protejarea pădurilor.

Totodată, social democrații anunță un proiect de lege pentru interzicerea tăierii arborilor sănătoși.

„PSD condamnă cu fermitate decizia Guvernului Cîțu de a se poziționa pe contrasens cu Strategia Forestieră Planificată a Uniunii Europene privind protejarea pădurilor.

Argumentele Guvernului pentru a-și justifica această abordare se suprapun în mod straniu cu retorica firmelor din industria forestieră și încalcă angajamentele României asumate în cadrul Uniunii Europene.

Poziția Guvernului în această chestiune este profund anti-națională și vine în completarea acțiunilor președintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector.

Pentru a pune a capăt acestor jocuri de culise prin care se tranzacționează pădurile din România, PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul național, a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

Sursa: Adevarul Zilei