Ce amendă a primit o turistă care a fotografiat o ursoaică cu pui, în zona Barajului Vidraru

0
345

Jandarmii din Argeș au amendat o turistă care a oprit mașina pe Transfăgărăşan şi a început să fotografieze urşii, în zona Barajului Vidraru. Jandarmeria susține că inițial, jandarmii i-au cerut turistei să părăsească zona, punându-i în vedere că poate fi amendată, însă un sfert de oră mai târziu au găsit-o tot acolo, motiv pentru care au amendat-o. Amenda a fost dată în baza unei decizii a consiliului local.

Incidentul a avut loc miercuri, în zona Barajului Vidraru, unde o femeie în vârstă de 43 de ani din Piteşti fotografia o ursoaică cu doi pui ieşită la marginea drumului, a transmis joi Inspectoratul de Jandarmi (IJJ) Argeş, conform News.ro.

„Jandarmii se aflau în patrulare, la ieşirea din primul tunel după barajul Vidraru pe sensul de coborâre, când au observat un autoturism oprit, din interiorul căruia o femeie fotografia animalele care se aflau la o distanţă destul de mică.

Iniţial, oamenii legii i-au pus în vedere consecinţele legale pentru fapta sa şi i-au recomandat să-şi continue drumul. La mai puţin de 15 minute, aceeaşi patrulă de jandarmerie s-a întors în zonă, iar autoturismul menţionat era în aceeaşi poziţie şi femeia continua să facă fotografii, fapt pentru care jandarmii au procedat la sancţionarea acesteia cu amendă în valoare de 500 de lei”, susține IJJ Argeş.

Sursa: Adevarul Zilei